Uuring: eestlaste soov sõlmida kinnisvaratehinguid on vähenenud.

Планы людей в сфере недвижимости на ближайшие 3 года. Автор: Kantar Emor
Inimeste plaanid kinnisvarasektoris järgmise 3 aasta jooksul. Autor: Kantar Emor

Vastavalt hiljutisele Kantar Emori uuringule plaanib 7% Eesti elanikest järgmise kolme aasta jooksul soetada uut eluaset, samal ajal kui 5% kavatseb oma vara üürile anda. Võrreldes eelmise aastaga on huvi kinnisvara vastu vähenenud. 8% elanikest plaanib järgmise kolme aasta jooksul otsida üürikorterit. Uuringu tulemused näitavad, et 82% ei kavatse järgmise kolme aasta jooksul teha mingeid kinnisvaratehinguid.

“Kui vaadata erinevaid tehinguliike, siis nende tegemise kavatsus on võrreldes eelmise aastaga vähenenud umbes kolmandiku võrra. See näitab teatavat ettevaatlikkust,” märkis uurija Anastasia Lesment.

“Meeste aktiivsus nii kinnisvara ostmisel kui ka selle väljaüürimisel on endiselt suurem. 15–24-aastaste vanuserühm on üürituru kõige aktiivsem, sageli vajavad nad üürikorterit hariduse tõttu või soovist vanematest sõltumatuse järele,” lisas Lesment.

Uuringu kohaselt on kõige tuntumad kinnisvarabürood Eestis Uus Maa, Arco Vara ja Pindi Kinnisvara. Peamisteks kriteeriumiteks kinnisvarabüroo valimisel on iga teise jaoks soovitused sõpradelt ja tuttavatelt ning teenuste hind. Paljud rõhutavad ka büroo usaldusväärsuse olulisust.

Kantar Emor viis uuringu läbi veebis 14.-21. märtsil. Selles osales 1206 Eesti elanikku vanuses 15–84 aastat.

Jaga seda postitust
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp